Novi Sad
10.08.2011.
09:14 > 10:53
Studenti, koji su pre dve godine diplomirali na Odseku audio-vizuelnih medija na Akademiji umetnosti ne mogu da se zaposle sa završenom stručnom spremom, jer im uprava još nije izdala diplome.
  • za hanu 2

    18.08.2011 13:43
    Ne znam kako je na drugim fakultetima ali konkretno za ovaj slucaj znam! Studenti generacija pre "bolonje" su isli takodje 3god i zavrsili sa zvanjem diplomirani jer je obim gradiva bio za cetvorogodisnje skolovanje a samo smesten u trogodisnje...Ovoj nesretnoj (kako svi kazu) generaciji,napominjem, NIJE SMANJEN obim gradiva niti broj ispita ali zato stepen obrazovanja jeste! Sad nek neko objasni zasto? Bitan je broj polozenih ispita i njihova sadrzina a ne broj godina studiranja...ili se varam? 42 polozena ispita i diploma u rangu visih skola?! Nesto nije u redu...a pre samo dve godine tih 42 ispita je bilo za zvanje diplomirani a sad odjednom nije. Sta je onda sa onim generacijama koje imaju dipl a isto znanje i iste polozene ispite kao pomenuti nesrecnici? Posrecilo im se? Poklonjeno?...
  • hannah136

    10.08.2011 19:28
    Sjajno!
    @ Za Hanu
    Kultura razgovaranja ti je na nivou ali ajd da zanemarimo to. Budući da ja nisam u pravu i da je u mojoj glavi rupa, objasni meni i drugima, a najviše Filipu zašto sa trogodišnjom školom ne možemo da konkurišemo za poslove gde se traži VII/1. Kako je to malo drugačije definisano? Molila bih konkretne odgovore a ne isprazne reči i prepucavanja.
  • Za Hanu

    10.08.2011 17:25
    Kad si tako pametna...
    Prouci zakon, VI-2 i VII-1 vise ne postoje, vec je to malo drugacije definisano, a sa visokom skolom (tri godine), u svakom slucaju, i da je ostala ta klasifikacija, vise nisi VI-2...Jao, pametni iza svakog coska, a u glavi - rupa!
  • hannah136

    10.08.2011 14:31
    Da li je baš tako?
    Za @Filip: ne sumnjam da na Akademiji ima vrednih i požrtvovanih studenata a i svih drugih koji žure da posle svršenih TROGODIŠNJIH studija nađu željeni posao, međutim, ovde je reč o jednoj drugoj stvari. Prvo, SAMO sa potvrdom o završenim studijama može da se konkuriše za posao, diplomu svakako ne dobijaš odmah. Drugo, ono što si prevideo Filipe je činjenica da se nakon TROGODIŠNJIH, osnovnih studija stiče stručna sprema VI/2 koja, plašim se, nije dovoljna ni da bi se zaposlio u gradskoj čistoći. Svi vi koji ste upisivali vaš fakultet (u nastavku Akademija) znali ste za ovo i bilo vam je sasvim jasno da morate da upišete i završite i tu 4. god. da biste dobili zvanje dipl. NEŠTO. Čisto sumnjam da vas fakultet primorava na to. Ovim ne pravdam Akademiju u njenoj nemarišnosti prema sopstvenim studentima.
  • Filip

    10.08.2011 11:15
    Ma samo lagano
    Pa da, nije problem, biće do jeseni, administrativni problemi...

    To što talentovani, vredni i uporni svršeni studenti (mislim da svi znaju kako je teško upisati se na akademiju) treba da, zbog nesposobnosti ljudi zaposlenih u administraciji, imaju problema sa zapošljavanjem - to je problem njih samih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna